Για να υπάρχει νεοσουλτάνος πρέπει να υπάρχουν και νεόδουλοι

Print Friendly, PDF & Email

21/9/2019

του  Άριστου Μιχαηλίδη

Να βγαίνει ο φασίστας της Τουρκίας να μιλά για τη χώρα σου ως να κατοικείται από φαντάσματα και να έχεις κι ένα σωρό ξεπλυμένους εδώ να σε λένε εσένα φασίστα και κινδυνολόγο επειδή δεν κλείνεις το στόμα σου. «Αυτοί που νομίζουν ότι ο πλούτος του νησιού και της περιοχής ανήκει μόνο σε εκείνους θα βρουν απέναντί τους την αποφασιστικότητα της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων», κραυγάζει πάλι ο Ερντογάν. Αλλά εμείς, καλύτερα να σιωπούμε, να ζητούμε συγγνώμη, να απολογούμαστε που βρισκόμαστε στην Κύπρο και εμποδίζουμε κάπως την απόλυτη πειρατεία του. Διότι, για να επιμένει τόσο πολύ ότι έχει και η Τουρκία δικαιώματα στην περιοχή, ε, μπορεί και να έχει τελικά. Μην είμαστε τόσο απόλυτοι, να μιλάμε συνεχώς για το διεθνές δίκαιο και τις συνθήκες που αφορούν όλο τον πλανήτη εκτός από την Τουρκία. Γιατί να αντιδρούμε; Μήπως αντιδρούμε επειδή δεν θέλουμε λύση; Μήπως επειδή θέλουμε να υφαρπάσουμε τα δικαιώματα της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων; Μήπως επειδή όταν θα έρθει η λύση θα μείνουμε άνεργοι κι εμείς και οι πολιτικοί που αντιδρούν; Μπορεί να έχουν και δίκαιο. Τι να πω; Άρχισα να κλονίζομαι, να πω την αλήθεια. Γιατί να επιμένουμε αφού μπορούμε όλοι με λίγη προσπάθεια παραπάνω να προσαρμοστούμε. Ε, είμαστε απροσάρμοστοι εμείς; Δεν μπορούμε να καταλάβουμε ότι το καλό μας είναι να πάμε γονατιστοί στον σουλτάνο, να ζητήσουμε ήμαρτον και να του πούμε με στεντόρεια φωνή: Πάρε τα κεφάλια μας, πολυχρονεμένε, να μην εμποδίζουν τα γεωτρύπανά σου.

Να βγαίνει ο άλλος φασίστας, ο αντιπρόεδρος του προηγούμενου, να λέει ότι υπάρχουν ιστορικά έγγραφα για το Βαρώσι και θα το ανοίξει για χρήση με «επιστροφή των περιουσιών με δίκαιο τρόπο», και να μην μπορείς να του πεις πού να τα βάλει τα ιστορικά του έγγραφα. Που αποκαλύπτουν ότι τα Βαρώσια ανήκουν στον Λαλά Μουσταφά και αυτός τα έδωσε στο ΕΒΚΑΦ και τώρα θα έρθει η αγαθοεργός Τουρκία να τα μοιράσει με δίκαιο τρόπο. Κι αν του πεις για τα άλλα ιστορικά έγγραφα πριν από το 1571, πριν από τον Μαρκαντώνιο Βραγαδίνο, για τα έγγραφα του Ονήσιλου και του Κίμωνα, του Φιλόκυπρου και του Ζήνωνα, του Σόλωνα και του Ακάμα, θα πεταχτεί ένας Στέλιος Χριστοφίδης να διαδίδει ότι σπέρνεις έχθρα μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων. Ένας Ανδρέας Αναστασίου να διαδίδει ότι είσαι μειωμένης αντίληψης, το κατάλαβε αυτός επειδή είναι κοψονούρης. Ένας Ιωάννης Νεοφύτου να διαδίδει ότι είσαι διχοτομιστής. Ένας Γιάννος Ιωάννου να διαδίδει ότι έχεις διδακτορικό στη συκοφαντία. Ό,τι τους έρθει διαδίδουν οι άνθρωποι, φτάνει να σου ρίξουν λάσπη για να μην έχουν απήχηση αυτά που λες εσύ. Δεν είναι φανταστικά τα ονόματα, για να ξέρετε, είναι μερικοί από αυτούς που είδα τελευταία να έχουν άποψη για την αφεντιά μου και τα βάζω εδώ ως παραδείγματα της κατάντιας μας. Παρακαλούν οι άνθρωποι να εξαφανιστούμε από προσώπου Γης, όσοι έχουμε άλλη αντίληψη από την υψηλών προδιαγραφών δική τους, για να μπορέσουν ανεμπόδιστοι να προχωρήσουν στη μετατροπή της Κύπρου σε τουρκικό προτεκτοράτο. (Ευτυχώς, το λέει πια και το άλλοτε ίνδαλμά τους, ο Νίκος Αναστασιάδης). Όσοι διαφωνούμε μαζί τους είμαστε το εμπόδιο, νομίζουν, όχι η επεκτατική Τουρκία.

Όμως, δεν έχουμε εμείς τη δυνατότητα να τους εμποδίσουμε, είναι λάθος τους αν το νομίζουν αυτό. Και δεν καταλαβαίνουμε γιατί δεν προχώρησαν τόσα χρόνια. Θα μπορούσαν να αναλάβουν την ευθύνη και να προχωρήσουν, ας αγνοήσουν όσους διαφωνούν. Εξάλλου, είναι αυτοί που έβγαλαν Πρόεδρο και τον Αναστασιάδη και τον Χριστόφια και τον Βασιλείου και τον Κληρίδη, οι ίδιοι που δίνουν τη δύναμη στα δύο μεγάλα κόμματα του λεγόμενου «ενδοτικού μετώπου», ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ, που μπορούν να προχωρήσουν με μια συντριπτική πλειοψηφία να τους ψηφίζει. Γιατί να αναστατώνονται τόσο πολύ, που υπάρχουν μερικοί με μειωμένη αντίληψη να διαφωνούν; Ας μας επιτρέψουν να λέμε τη γνώμη μας κι ας λάβουν αυτοί τις σωτήριες αποφάσεις. Αφού πιστεύουν, στο κάτω-κάτω, ότι πρέπει να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα της Τουρκίας για να φτάσουμε σε μια διευθέτηση, ας το κάνουν, δεν χρειάζονται τη δική μας συγκατάθεση. Πρέπει, φυσικά, να πείσουν πρώτα τον λαό να τους ακολουθήσει.

ΠΗΓΗ:http://www.philenews.com/f-me-apopsi/arthra-apo-f/article/783700/ga-na-yparchei-neosoyltanos-prepei-na-yparchoyn-kai-neodoyloi