Ακούστε, πολιτικοί της κακιάς ώρας, δεν ντρέπεστε…

Print Friendly, PDF & Email

18/10/2020

του   Γιώργου Καλλινίκου

Ακούστε, πολιτικοί της κακιάς ώρας, τον Συλλούρη και τον Τζιοβάνη δεν είστε εσείς που τους στείλατε σπίτι τους. Η οργή του λαού το έκανε. Οι παραιτήσεις τους δεν αποδίδουν δικαιοσύνη. Απαιτούνται καταδίκες. Ακούστε πολιτικοί της κακιάς ώρας, όταν ακόμη ισχύει νόμος, που στέλνει οποιονδήποτε από εσάς σπίτι του με εφάπαξ 250.000 ευρώ, σύνταξη 5.100 ευρώ τον μήνα, λιμουζίνα, πληρωμένα καύσιμα, φρουρούς  και επίδομα 3.000 ευρώ τον μήνα -αν δεν προσλάβει κρατάει το επίδομα- για γραμματέα (με τόσα προσλαμβάνουν πυρηνικό επιστήμονα) τότε είστε στη μαύρη λίστα του λαού. Την ώρα που κάποιος εξαναγκάστηκε να ξεκουμπισθεί από τη Βουλή και επιβραβεύεται με τέτοια «βραβεία», χιλιάδες άνθρωποι τους βγαίνει η ψυχή στη βιοπάλη. Χιλιάδες ανθρώπους τους εξαναγκάζετε να ζουν (γελοίος ο όρος) με 480 ευρώ το μήνα από το εξευτελιστικό ΕΕΕ. Ακούστε πολιτικοί της κακιάς ώρας, αυτή είναι η Κύπρος που εσείς θέλετε. Δεν είναι η Κύπρος που Εμείς θέλουμε!

Ακούστε, πολιτικοί της κακιάς ώρας, συντηρείτε ένα βούρκο από σκάνδαλα, απάτες, διαπλοκές, διαφθορά, δολοφονίες αξιών, ξεπούλημα συνειδήσεων και μπόχα. Απίστευτη μπόχα. Που πνίγει όλα τα υγιή πνευμόνια. Όλα τα τίμια μυαλά. Όλες τις καθαρές καρδιές. Συντηρείτε ένα σύστημα όπου την απόλυτη κυριαρχία έχει η λαφυραγωγία των ολίγων με παράνομα μέσα. Θησαυρίζουν τα λαμόγια, που με ανορθόδοξους τρόπους κατάφεραν να εξασφαλίσουν ταυτότητα μέλους σε αυτό το σιχαμερό στενό κύκλωμα. Αυτή είναι η Κύπρος που εσείς θέλετε. Δεν είναι η Κύπρος που Εμείς θέλουμε!

Ακούστε, πολιτικοί της κακιάς ώρας, μην παριστάνετε τους θιγμένους. Ούτε τους έκπληκτους. Χρόνια ολάκερα σας προειδοποιούσαμε αλλά παραμένατε προσηλωμένοι στα οφίκια και την εξυπηρέτηση ημετέρων. Κλείνοντας τα μάτια στο βούρκο που εξαπλωνόταν ολοένα και απειλητικότερα. Συντηρούσατε την προσβολή «αυτή είναι η Κύπρος» και επιτρέπατε σε όλο και περισσότερους «αγγέλους» να λειτουργούν σαν τους χειρότερους «δαίμονες».

Ακούστε, πολιτικοί της κακιάς ώρας, στις 8-6-2017 αυτή η στήλη προειδοποιούσε: «Την ώρα που οι πολιτικάντηδες ασχολούνται με διάφορα κωμικοτραγικά, στο εξωτερικό η Κύπρος διασύρεται σε απίστευτο βαθμό. Πόσο περισσότερο μπορεί να εξευτελιστεί ένα κράτος όταν παρουσιάζεται σε διεθνή έρευνα στη δεύτερη θέση στη διαφθορά; Η έρευνα της ΕΥ στην περιοχή ΕΜΕΙΑ, (χώρες Ευρώπης, Μέσης Ανατολής, Ινδίας και Αφρικής) κάνει το γύρο του κόσμου». Αντί να εξοργιστείτε από τον διασυρμό, κτίσατε (κάποιοι) ένα ακόμη χειρότερο σκάνδαλο. Αυτό των «χρυσών» διαβατηρίων, φιλοδοξώντας να διεκδικήσετε την πρωτιά στη διαφθορά! Αυτή είναι η Κύπρος που εσείς θέλετε. Δεν είναι η Κύπρος που Εμείς θέλουμε!

Ακούστε, πολιτικοί της κακιάς ώρας, το βίντεο του αίσχους αφύπνισε το λαό. Με οργή απαιτεί κάθαρση. Πώς να ελπίζει, όμως, κάτι τέτοιο με έναν Γενικό Εισαγγελέα άνευρο και άτονο; Που το πρώτο πράγμα το οποίο έπρεπε να είχε κάνει ήταν να διατάξει να κατασχεθούν οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές όλων των εμπλεκομένων. Και μην μου πείτε ότι στους σέρβερ βρίσκετε ό,τι χρειάζεστε. Διότι μπορεί να μην βρείτε καν σέρβερ… Που το πρώτο δείγμα γραφής του είναι απελπιστικό, αφού έφραξε τη θύρα στον Γενικό Ελεγκτή για ξεκαθάρισμα στους φακέλους των διαβατηρίων της ατίμωσης. Δεν ντρέπεσαι, κύριε Σαββίδη, να υποτιμάς τη νοημοσύνη μας με τέτοια γνωμάτευση; Λες και αν εξέταζε και ο Οδυσσέας τους φακέλους θα άλλαζε οτιδήποτε για την περιβόητη ερευνητική σας. Δεν ντρέπεσαι, κύριε Νουρή, να κρύβεσαι πίσω από τέτοια γνωμάτευση, υποτιμώντας τη νοημοσύνη μας; Αυτή είναι η Κύπρος που εσείς θέλετε. Δεν είναι η Κύπρος που Εμείς θέλουμε!

Ακούστε, πολιτικοί της κακιάς ώρας, είναι εξοργιστικό να υποτιμάτε τη νοημοσύνη του κόσμου με τόσο άγαρμπο τρόπο. Μια βδομάδα από την στιγμή που το βίντεο της αηδίας κάνει το γύρο του κόσμου διασύροντας όσο ποτέ προηγουμένως την μικρή αλλά λατρεμένη πατρίδας μας και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ακόμη δεν κατάφερε να ψελλίσει ούτε μια λέξη επ’ αυτού. Ξέχασα, ψέλλισε το περιβόητο «δαίμονες». Ντροπή, Νίκο Αναστασιάδη! Την Πέμπτη στο Ευρωκοινοβούλιο θα καθίσουν την Κύπρο στο εδώλιο και οι ευρωβουλευτές μας δεν θα έχουν ούτε μια δική σας λέξη να προτάξουν. Αυτή είναι η Κύπρος που εσείς θέλετε. Δεν είναι η Κύπρος που Εμείς θέλουμε!

Ακούστε, πολιτικοί της κακιάς ώρας, η οργή του λαού σας τρομοκρατεί. Ο λαός συλλογίζεται με αγωνία τους στίχους του προφητικού Μόντη: «Ποια πτώση επίκειται τώρα/ συνολικά πόση πτώση υπολείπεται;». Έχοντας δει το βίντεο της αισχύνης, συνειδητοποιεί την ωμή πραγματικότητα, που επίσης προφητικά κατέγραψε ο τεράστιος Καζαντζάκης: «Έκαμαν το χρέος τους. Κλέψαν, αδικήσανε, σκοτώσανε, χόρτασαν και περιγέλασαν τους πεινασμένους, δυνάμωσαν και σκλαβώσαν τους αδύνατους, φωτίστηκε το μυαλό τους και καταφρόνεσε τις σκοτεινές καρδιές που χτυπούσανε στα κατώγια τους. Έκαμαν πάλι το χρέος τους. Δημιούργησαν τις μεγάλες θεογόνες δυνάμεις: την Πείνα, την Αδικία, την Οργή, την Εκδίκηση».

Ακούστε, πολιτικοί της κακιάς ώρας, την κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθήσει ο λαός την προσφέρει κι αυτήν ο σπουδαίος Κρητικός συγγραφέας: «Ανατροπή για να ξανακαινουργιώσει ο κόσμος, να ποιο είναι το χρέος κάθε σκεπτόμενου σήμερα μέσα σε τόσο ανήθικο και ανέλπιδο χάος. Σήμερα που σαπίζει ο κόσμος, κι η ατιμία κι ο συμβιβασμός εξευτελίζουν και τις πιο γενναίες ψυχές, μια μονάχα τακτική είναι πρακτική και συμφέρει. Να ‘σαι ανένδοτος».

Ακούστε, πολίτες που αγαπάτε την Κύπρο, τώρα είναι η ώρα. Τώρα πρέπει να γίνουμε όλοι ανένδοτοι. Φωνάξτε στο Προεδρικό, φωνάξτε στη Βουλή. Τρομάξτε τους. Πιέστε για να ανοίξουν τη θύρα στον Οδυσσέα να κάνει φύλλο και φτερό την διαφθορά. Ναι, τραγικοί ηγετίσκοι, μόνο αυτόν εμπιστευόμαστε! Πιέστε για την οριζόντια ψηφοφορία. Έτσι οι βουλευτές θα είναι υπόλογοι στους ψηφοφόρους τους, όχι στα κόμματά τους. Πιέστε για να επιβληθεί κάθαρση στο κράτος της διαφθοράς. Από τους θεούς μέχρι τους αγγέλους. Πιέστε να μην είναι αυτή η Κύπρος! Πιέστε να κάνουμε την Κύπρο αυτήν που Εμείς θέλουμε!

ΠΗΓΗ:https://www.philenews.com/f-me-apopsi/arthra-apo-f/article/1041467#.X4whTCh19QY.twitter