Οι Κύπριοι εραστές της παραμονής του Αττίλα

Print Friendly, PDF & Email

ΣΗΜΕΡΙΝΗ

7 ΔΕΚ 2016
Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Ν. Κοτζιάς, με δηλώσεις του σε αθηναϊκό ραδιοσταθμό, απαντά σε Κύπριους υβριστές του ιδίου και της Ελλάδος και σε Κύπριους υπονομευτές της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής. Είπε: «Η ουσία είναι ο ορισμός του Κυπριακού προβλήματος, δηλαδή, η κατοχή της Βορείου Κύπρου από τον τουρκικό στρατό. Εκτός κι αν κάποιοι με ‘λύση’ εννοούν την παράδοση και εννοούν να παραμείνει ο τουρκικός στρατός κατοχής πάνω στο νησί. Ας το πούνε ευθέως. Με υβρίζουν γιατί δεν τολμούν ηθικά και πολιτικά να το πουν ευθέως, ότι είναι υπέρ της παραμονής και της νομιμοποίησης του παράνομου κατοχικού τουρκικού στρατού».

Ανέφερε ότι πρόκειται για τις ίδιες δυνάμεις που του είχαν κάνει την ολομέτωπη επίθεση μόλις είχε αναλάβει τα καθήκοντά του, «δυνάμεις που ενοχλούνται από μία ανεξάρτητη πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική και σήμερα καλύπτονται πίσω από την τάχα μη ορθή δική μου συμπεριφορά, προκειμένου να καλύψουν τον στόχο τους που είναι να μείνουν οι Τούρκοι στο νησί.

Αυτό που ενοχλεί κάποιους είναι ότι δεν στηρίζουμε οποιαδήποτε θέση λέει ότι η Τουρκία μπορεί να έχει εγγυητικά παρεμβατικά δικαιώματα στην Κύπρο, ή η Τουρκία μπορεί να διατηρήσει εσαεί τουρκικό κατοχικό στρατό. Εμείς επιμένουμε ότι (η αποχώρηση του στρατού κατοχής) πρέπει να είναι σε ένα εύλογο σύντομο χρονικό διάστημα και να υπάρχει μία ρήτρα που να δίνει μία συγκεκριμένη ημερομηνία οριστικής αποχώρησης». Μα, τι λέγει ο Ν. Κοτζιάς; Μιλά ως άλλος Κασουλίδης;
Σ.Ι.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.