Αιδώς Αργείοι! Ρεζιλέψατε την Κύπρο και ζητάτε και τα ρέστα;

Print Friendly, PDF & Email

27/8/2022

γράφει ο  Γιώργος Καλλινίκου   

Αλήθεια, με αυτούς τους κυβερνώντες δεν ξέρεις αν πρέπει να γελάσεις ή να κλάψεις. Στην περίπτωση, όμως, του σκανδάλου μεγατόνων με τα «χρυσά» διαβατήρια, είναι πλέον εξόφθαλμο ότι μόνο για λύπηση είναι. Το πολιτικό θράσος το οποίο συνεχίζουν να επιδεικνύουν ζητώντας και τα ρέστα από όσους δικαιολογημένα απαιτούν να υπάρξει τιμωρία, είναι εξοργιστικό. Ωστόσο, η επιχειρηματολογία τους είναι πλέον τόσο γελοία, ώστε αναγκάζεσαι να σκεφτείς εκατό φορές αν αξίζει να τους απαντήσεις. Θαυμάστε τους!

Με απύθμενο πολιτικό θράσος ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος απάντησε στην έκθεση – κόλαφο της Ελεγκτικής Υπηρεσίας. Την χαρακτήρισε «ελλιπή και ατεκμηρίωτη». Είναι ανεπαρκής, είπε, επειδή δεν ασχολήθηκε με το σύνολο των συμμετεχόντων στο Πρόγραμμα. Σκέφτεστε πριν μιλήσετε; Ακόμη και αν χάριν συζήτησης αποδεκτεί κάποιος τον γελοίο ισχυρισμό, ξεχνάτε ότι υπάρχουν τα πορίσματα της Επιτροπής Νικολάτου και της Καλογήρου, που ασχολήθηκαν με το σύνολο του Προγράμματος και είναι καταπέλτης για την Κυβέρνηση.

Ο Κ.Ε. ισχυρίστηκε ακόμη ότι ο Γενικός Ελεγκτής επέλεξε τη δημοσιοποίηση της έκθεσης σε προεκλογική περίοδο με εμφανή πολιτική εκμετάλλευση. Τι λες άνθρωπέ μου; Για να πλήξει ποιον; Τον Αναστασιάδη; Πέραν του ότι έχει αυτοτοποθετηθεί πλέον στο βάθρο των πλήρως αναξιόπιστων πολιτικών, δεν είναι καν υποψήφιος. Όσο για τον υποψήφιο που υποτίθεται ότι υποστηρίζει επισήμως η Κυβέρνηση, βάσει των δημοσκοπήσεων, δεν χρειάζεται καμία πολεμική από τον Οδυσσέα.

Στο επόμενο «επιχείρημα» ο Κ.Ε. συγκέντρωσε όλη τη «σοφία» της Κυβέρνησης. Όλες οι αναφορές της Ε.Υ., λέει, αρχίζουν το 2013 (κυβέρνηση Αναστασιάδη) παραλείποντας την περίοδο από το 2008!!! Ειλικρινά μας ισοπέδωσαν! Βρε αθεόφοβοι, ο λόγος είναι τόσο απλός. Σας τον κραυγάζει η Επιτροπή Νικολάτου στο πόρισμά της: Επί προεδρίας Τάσσου Παπαδόπουλου έγιναν 5 πολιτογραφήσεις, επί Χριστόφια 228 και επί Νίκου Αναστασιάδη 6.546 πολιτογραφήσεις! Τι δεν καταλαβαίνετε;

Τα ίδια γελοία επιχειρήματα, τα οποία είναι ικανά να διασκεδάσουν και μικρά παιδιά, επανέλαβε προχθές στη Βουλή και ο υπουργός Εσωτερικών. Τόλμησε με περισσό θράσος ο Νουρής να κατηγορήσει τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη, λέγοντας ότι αν είχε προχωρήσει την έρευνα που είχε ξεκινήσει το 2016 για τα διαβατήρια, πιθανώς η πορεία του να ήταν διαφορετική.

Απλώς ντροπή κύριε Νουρή. Εδώ η Κυβέρνηση σας είχε τρανταχτές προειδοποιήσεις από την ΕΕ και από τη Νομική Υπηρεσία πριν το 2016 και τους γράψατε στα παλαιότερα των υποδημάτων σας και θα σας συγκινούσε μια έκθεση του Οδυσσέα; Τις εκθέσεις του οποίου πετούσατε στα σκουπίδια και ζητούσατε την κεφαλή του επί πίνακι; Έλεος!

Υπενθυμίζουμε στην κοινωνία πώς το πόρισμα Νικολάτου δεν προσφέρει το παραμικρό άλλοθι στην Κυβέρνηση. Πρώτον, καταγράφει το ατράνταχτο ενοχοποιητικό στοιχείο ότι «από τον Απρίλιο του 2014, η ΕΕ επικοινώνησε επανειλημμένα με το υπουργείο Εσωτερικών και υπέβαλε ξεκάθαρες εισηγήσεις προκειμένου να τροποποιηθεί το ΚΕΠ ώστε να πολιτογραφούνται μόνο αλλοδαποί, που διατηρούν γνήσιους δεσμούς με τη χώρα, κάτι που φαίνεται να αγνόησε η Κυβέρνηση». Δεύτερον, καταγράφει ότι «η Νομική Υπηρεσία ενημέρωσε γραπτώς το υπουργείο Εσωτερικών τόσο το 2015 όσο και το 2016 για το παράνομο της πολιτογράφησης μελών της οικογένειας των επενδυτών, εντούτοις, η Κυβέρνηση δεν προχώρησε σε καμία ενέργεια προς θεραπεία του προβλήματος αυτού μέχρι τον Αύγουστο του 2020». Αθεόφοβοι…

Εκεί που γελάει και το παρδαλό κατσίκι είναι οι τοποθετήσεις της Σάβιας Ορφανίδου. Η Κυβέρνηση έχει αναλάβει την πολιτική ευθύνη, δήλωσε. Πώς; Έτσι επειδή το είπε; Πέστε μας σε ποια χώρα μια Κυβέρνηση που διέσυρε τον τόπο θα έμενε έστω και μια ώρα στη θέση της. Η αντιπολίτευση μετέτρεψε τις πολιτογραφήσεις σε κυρίαρχο θέμα και στις βουλευτικές εκλογές, πρόσθεσε, και έλαβε «ηχηρή απάντηση». Το επιχείρημα επικαλέστηκε και ο Κ.Ε. Δηλαδή, κορδώνετε επειδή φέρατε τον ΔΗΣΥ το 2021 στο δραματικό ποσοστό 27,77%, που είχε λάβει στις πρώτες εκλογές που συμμετείχε το 1976 (27,6%)! Κρίμα για νέους πολιτικούς…

Μια είναι η ουσία κύριοι. Σας την πρόσφερε με τον πλέον βροντερό τρόπο η Επιτροπή Νικολάτου. Από τις 6.779 πολιτογραφήσεις, οι 3.609 (ποσοστό 53%) ήταν παράνομες. Σας καίει, καταγράφοντας την θεσμική διαπλοκή και εξυπηρέτηση συμφερόντων οικογενειακών επιχειρήσεων των μελών του Υπουργικού Συμβουλίου! Του ιδίου του Προέδρου συμπεριλαμβανομένου.

Θα μείνετε στην Ιστορία ως η Κυβέρνηση που διέσυρε την πατρίδα μας! Έχετε ακόμη μούτρα να μιλάτε; Αιδώς Αργείοι!!!

ΠΗΓΗ:https://www.philenews.com/f-me-apopsi/arthra-apo-f/article/1540293/aidos-argioi-rezilepsate-tin-kypro-kai-zitate-kai-ta-resta