Τοποθέτηση ΟΥΝΦΙΚΥΠ σε ρεπορτάζ του Σίγμα για χάρτες

Print Friendly, PDF & Email

11.01.2023 14:06

Γράφει ο Γιώργος Τάττης

Δεν απορρίπτει επίσημα την ύπαρξη των χαρτών που δημοσίευσε το Σίγμα, η ΟΥΝΦΙΚΥΠ, αλλά αρνείται την ερμηνεία που δίνεται, περί παραχώρησης εδαφών στον κατοχικό στρατό.

Σε επικοινωνία του Σίγμα με τον Εκπρόσωπου Τύπου της ΟΥΝΦΙΚΥΠ Αλίμ Σιντίκ και μετά από απάντηση της Ειρηνευτικής Δύναμης σε ρεπορτάζ του Σίγμα που αναδημοσιεύτηκε στα social media του SigmaLive  ότι το εν λόγω δημοσίευμα είναι «λάθος και παραπλανητικό», ο κ. Σιντίκ ανέφερε πως «η ιστορία είναι λάθος και παραπλανητική».

Η ΟΥΝΦΙΚΠ απέφυγε να σχολιάσει ξεκάθαρα την ύπαρξη ή όχι, των χαρτών που δημοσίευσε το Σίγμα και αρκέστηκε στην «απόρριψη του οποιοδήποτε ισχυρισμού, πως οι γραμμές καταπαύσεως του πυρός, έχουν αλλάξει». Σε ερώτησή μας για την ύπαρξη των χαρτών, ανέφερε πως «δεν θέλει να υπεισέλθει σε συζήτηση για τους χάρτες».

Όπως διευκρίνισε σε συμπληρωματική ερώτησή μας, «δεν απορρίπτουμε τους χάρτες, ούτε γνωρίζουμε την πηγή της πληροφόρησής, αυτό που απορρίπτουμε είναι πως παραχωρείται από την ΟΥΝΦΙΚΥΠ έδαφος». Παράλληλα, αρνήθηκε επίσης πως η Ειρηνευτική Δύναμη κάνει τα κλειστά μάτια σε προελάσεις του τουρκικού στρατού.

Υπενθυμίζεται πως οι δημοσιευμένοι χάρτες που εξασφάλισε το Σίγμα, δείχνουν ακριβώς τη μετατόπιση των ορίων σε περιοχές της Δυτικής Λευκωσίας (Αυλώνα, Δένεια, Μάμμαρι), από το 1978 έως το 2015.

ΠΗΓΗ:https://www.sigmalive.com/news/politics/1053843/topothetisi-ounfikyp-se-reportaz-tou-sigma-gia-xartes