Από τη Λωρίδα της Γάζας στη «Λωρίδα της Κερύνειας»

Print Friendly, PDF & Email

14/11/2023

Γράφει ο Μάριος Πούλλαδος

Φουντώνει ο αντισημιτισμός στα κατεχόμενα – Τούρκοι κάνουν λόγο για μυστικό σχέδιο του Ισραήλ ν’ αποκτήσει το μονοπώλιο της γης

Ακολουθώντας τ’ αχνάρια της Τουρκίας, το ψευδοκράτος συνεχίζει να καλλιεργεί και να προωθεί τον αντισημιτισμό. Εδώ και αρκετούς μήνες, ακόμη και πριν από τη σφαγή της Χαμάς στο Ισραήλ την 7η Οκτωβρίου, σε διάφορες τ/κ ιστοσελίδες και εφημερίδες δημοσιεύονταν άρθρα, στα οποία τονίζεται ότι η κατεχόμενη βόρεια Κύπρος κινδυνεύει να πέσει στα χέρια των Ισραηλινών-Εβραίων, των οποίων η παρουσία στο ψευδοκράτος μεγαλώνει. Μετά την έναρξη του πολέμου στο Ισραήλ, τα δημοσιεύματα αυτά πυκνώνουν, με τοπικούς παράγοντες και «αξιωματούχους» να δηλώνουν πλέον δημόσια και ευθέως ότι πρέπει να μπει ένα τέλος στις δραστηριότητες των Ισραηλινών που δραστηριοποιούνται κυρίως στον κτηματομεσιτικό τομέα.

Από την πλευρά του ο Yasemin Öztürk, βουλευτής του Κόμματος Εθνικής Ενότητας Κύπρου, δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Turkiye ότι, χωρίς άμεση επέμβαση, η Κύπρος θα μπορούσε ενδεχομένως να αντιμετωπίσει μια κατάσταση παρόμοια με αυτήν της Γάζας και της Παλαιστίνης. «Αν δεν ληφθούν μέτρα σήμερα, μπορεί να δούμε τα σιωνιστικά αεροπλάνα που έκαψαν τη Γάζα στους ουρανούς της Κύπρου και τα τανκς κατοχής στη Λευκωσία, την Αμμόχωστο και τη Μόρφου. Αυτή η σιωνιστική κατοχή θα μας κάνει να προσεγγίσουμε ακόμη και τους Έλληνες», είπε.

«Έχουν μυστική ατζέντα για Κύπρο»

Τα τουρκικά δημοσιεύματα ισχυρίζονται ότι οι Εβραίοι έχουν μια μυστική ατζέντα σχετικά με την Κύπρο. Όπως σημειώνεται, άρχισαν να αγοράζουν γη για πρώτη φορά το 2004. «Όχι μόνο χρησιμοποιούν παραθυράκια στον νόμο, αλλά αυξάνουν επίσης τρομερά τις αξίες της γης και εξαφανίζουν τους Τούρκους. Έφτιαξαν δεκάδες εβραϊκές τοποθεσίες στην ΤΔΒΚ. Ίδρυσαν ένα είδος αποικίας. Έχουν δημιουργήσει μονοπώλια ακινήτων. Δεν δέχονται κανέναν Τούρκο ανάμεσά τους. Εφόσον η πώληση των οικοπέδων γίνεται μέσω συμβολαιογράφου, τα περισσότερα δεν είναι εγγεγραμμένα. Γι’ αυτό δεν τραβάνε την προσοχή».

«Το Τρίκωμο, η ακτογραμμή της Κερύνειας, η περιοχή του λιμανιού στα Κόκκινα και σχεδόν ολόκληρα τα Καζιβερά είναι στα χέρια των Εβραίων. Πρόσφατα, κατέβασαν τη σημαία μας από το λιμάνι στα Κόκκινα. Τα πλοία ασχολούνται συνεχώς με μυστηριώδεις μεταφορικές δραστηριότητες. Δεν ξέρουμε αν κάνουν λαθρεμπόριο όπλων, ναρκωτικών ή ανθρώπων. Αν δεν ληφθούν μέτρα, θα καταλάβουν πληθυσμιακά και διοικητικά κάποιους δήμους», δήλωσε ο Ozturk.

Πηγές ασφαλείας του ψευδοκράτους, που επικαλείται η τουρκική εφημερίδα, αναφέρουν ότι το ενδιαφέρον των Εβραίων για τα εδάφη κοντά στη βάση drone UAV στο Λευκόνοικο και σε σημαντικές περιοχές στρατιωτικών εγκαταστάσεων έχει αυξηθεί. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν: «Σχεδόν 20 χιλιάδες Εβραίοι μετακόμισαν στην Κύπρο μόνο μετά τον πόλεμο της Ουκρανίας. Περισσότεροι από 8 χιλιάδες Εβραίοι εισήλθαν τόσο στην ελληνική όσο και στην τουρκική πλευρά σε ένα μήνα από την έναρξη της σύγκρουσης στη Γάζα. Οι Εβραίοι αποτελούν σήμερα σχεδόν το 8% του πληθυσμού της χώρας».

«Ιδρύουν ένα δεύτερο Ισραήλ»

Οι Τούρκοι στα κατεχόμενα προχώρησαν μάλιστα ένα βήμα πάρα πέρα και ισχυρίζονται ότι, κατά την επίσκεψή του, ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός Νετανιάχου πρότεινε στους Έλληνες αξιωματούχους «δώστε μας μιαν αεροπορική και ναυτική βάση και το Ισραήλ θα δημιουργήσει στρατιωτική παρουσία».

Οι κατοχικές «αρχές» στοχοποίησαν ακόμη και το «Εβραϊκό Κέντρο Chabbat», που λειτουργεί στην κατεχόμενη Κερύνεια από το 2008, για παράνομες δραστηριότητες. Ο εκπρόσωπος Τύπου της Πλατφόρμας Plandemic στο ψευδοκράτος, Tuğçehan Ören, δήλωσε ότι «οι Εβραίοι Chabat που υποστηρίζονται από τον Μπάιντεν των ΗΠΑ ήρθαν στη χώρα μας το 2008 με περίπου 200 εταιρείες και αργότερα άνοιξαν μια τράπεζα. Κάνοντας μεταφορές χρημάτων μέσω αυτής της τράπεζας, αγόρασαν τη γη μας, σπιθαμή-σπιθαμή, σε συνεργασία με δικηγόρους και πολιτικούς στην ΤΔΒΚ. Αυτό που μπορούμε να καταλάβουμε από εδώ είναι ότι μια νέα σιωνιστική δομή χτίζεται στην ΤΔΒΚ, η οποία βρίσκεται στην απέναντι όχθη του Ισραήλ. Κάνουν σταθερά βήματα προς την ίδρυση ενός δεύτερου εβραϊκού κράτους».

ΠΗΓΗ:https://simerini.sigmalive.com/article/2023/11/14/apo-te-lorida-tes-gazas-ste-lorida-tes-keruneias/