Η Γενεύη της κηδείας

Print Friendly, PDF & Email

του Λάζαρου Μαύρου

5 Ιαν 2017

Ε Ι Ν Α Ι, ΔΥΣΤΥΧΩΣ, και δείγμα εξαθλίωσης. Εθνικής και πολιτικής ντροπής. Οι Έλληνες Κύπριοι βαθμολογούν ως αξιόπιστες τις δηλώσεις Ακιντζί. Και, αντιθέτως, αναξιόπιστους τους ισχυρισμούς Αναστασιάδη. Κι αναζητούν οι πολίτες, οι πολιτικοί κι οι δημοσιογράφοι την αλήθεια, για όσα πράγματι συμβαίνουν στις συνομιλίες, στην πληροφόρηση που προέρχεται από τον Ακιντζί. Γνωρίζοντας ότι, ανάξια εμπιστοσύνης είναι και σκοπίμως παραπλανητικά όσα εκπέμπονται απ’ τον Αναστασιάδη. Κατ’ επανάληψιν και διαρκώς αποδεικνυόμενα ως τέτοια και τα μεν και τα δε…

Κ Ο Ρ Υ Φ Ω Σ Η αυτής τής -μέχρι τώρα- άθλιας κατάστασης, αναδείχθηκε η περιλάλητη Συμφωνία του Δείπνου της 1ης Δεκεμβρίου. Για όσα συμφώνησαν Ακιντζί και Αναστασιάδης, υπό την αιγίδα του Έιντε, για τη Διάσκεψη της 12ης Ιανουαρίου στη Γενεύη. Την Πενταμερή, σύμφωνα με τους Ακιντζί και Έιντε. Και την… Πολυμερή, αναζητούμενης αγνώστου εισέτι συνθέσεως, κατά την ακατάσχετη -μέχρι και περί συμμετοχής της… Ισλαμικής Διάσκεψης- εκδοχή Αναστασιάδη! Μ’ ένα πλήθος ανόητα, αναζητουμένων εκ των υστέρων γνωματεύσεων, για τα ισχυριζόμενα ως «αυτονόητα» περί συμμετοχής ή όχι, παρουσίας ή όχι, της… Κυπριακής Δημοκρατίας!

Δ Η Λ Ω Σ Ε ΤΗΝ ουσία ο Ακιντζί. Την ουσία της παγίδας (διαδικασίας και ουσίας) της Γενεύης, στην οποία προθύμως σύρθηκε, με την εγνωσμένη ανεπάρκειά του, ο Αναστασιάδης. Εκεί, στη Γενεύη, είπε ο Ακιντζί, μαζί με τις «Τρεις Εγγυήτριες» (Τουρκία, Βρετανία, Ελλάδα) θα είναι τα Δύο Ιδρυτικά Κράτη -οι Ισοτίμως Συγκυρίαρχες Συνιστώσες Πολιτείες- για να ιδρύσουν τη «νέα δομή» της Διζωνικής «Ενωμένης Κυπριακής Ομοσπονδίας» (ΕΚΟ).

Ι Δ Ο Υ, ΛΟΙΠΟΝ, ξεκάθαρος ο τουρκικός στόχος. Ως απολύτως φυσιολογική συνέπεια και προκαθορισμένη συνέχεια της Κοινής Διακήρυξης που είχε συνομολογήσει με τον Έρογλου 11 Φεβρ. 2014 ο Αναστασιάδης: Η Διάσκεψη της Γενεύης 12ης Ιανουαρίου 2017:

– ΩΣ ΕΝΑΡΞΗ τελετής της κηδείας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

– ΚΑΙ συμβολαιογραφικής διευθέτησης, πώς θα κληρονομήσουν την περιουσία της πεθαμένης, της «Εκλιπούσας ΚΔ»:

– ΤΗΝ ΜΙΑ και μόνη Κυριαρχία της, την μία και μόνη Διεθνή Προσωπικότητά της, οι κληρονόμοι: Οι Ισοτίμως Συγκυρίαρχες Δύο Συνιστώσες Πολιτείες της ΕΚΟ.

– Η ΜΙΑ εκ των οποίων ελεγχόμενη πλήρως από την Άγκυρα, για την επέκταση του τουρκικού ελέγχου εφ’ ολοκλήρου της Κύπρου.

– ΕΚΕΙ, στη Γενεύη, περιμένει ο… Αναστασιάδης και τη συμμετοχή (1) όλων των μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας, (2) του Συμβουλίου της Ευρώπης, (3) της Ισλαμικής Διάσκεψης, (4) της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, (5) της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης, (6) του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, (7) της Παγκόσμιας Τράπεζας, όπως ο ίδιος είπε στη μνημειώδη πρωτοχρονιάτικη συνέντευξή του από την προεδρική κατοικία του Τροόδους, στους κ.κ. Γιώργο Κασκάνη και Κατερίνα Ζορμπά της εφημερίδος «Πολίτης»…

ΕΡΩΤΗΣΗ 

Για ποιον ακριβώς λόγο δηλώνουν πρόθυμοι να συνοδεύσουν τον κ. Αναστασιάδη στη Διάσκεψη της Γενεύης οι ηγέτες των Απορριπτικών κομμάτων; Δεν μπορούν άραγε να παραγγείλουν τηλεφωνικά, σε κάποιο εκεί ανθοπωλείο, να στείλει τα… στεφάνια τους στη Νεκρώσιμη Ακολουθία;

Λάζ. Α. Μαύρος

ΠΗΓΗ:http://www.sigmalive.com/simerini/columns/iristho/393625/i-genevi-tis-kideias#sthash.6cmrvC6j.dpuf

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.