Τις πταίει, κύριε Υπουργέ της Άμυνας;

Print Friendly, PDF & Email

25 Ιανουάριος 2017

ΤΟΥ ΑΝΤΗ ΛΟΪΖΟΥ

Όταν οι δύο τελευταίες κυβερνήσεις, των Δ. Χριστόφια και Ν. Αναστασιάδη, διαγκωνίζονταν ποια θα εμείωνε πρώτη τη χρονική διάρκεια της στρατιωτικής θητείας, προς άγραν ψήφων και επίδειξη προθυμίας… ανεξαρτήτως του ότι το 37 τοις εκατόν της πατρίδας μας κατέχεται από 45.000 Τούρκους, πάνοπλους, επιθετικά διατεταγμένους και ετοιμοπόλεμους Αττίλες, προσπαθούσαν να δικαιολογήσουν τη μείωση της με διάφορες αστήρικτες δικαιολογίες, που ούτε ένα μωρό του νηπιαγωγείου δεν πίστευε.

Επί διακυβερνήσεως Δημήτρη Χριστόφια έκλεισαν τα περισσότερα στρατόπεδα, φυλάκια και άλλες εγκαταστάσεις με τη σύμφωνη γνώμη της ηγεσίας της ΕΦ. Πέρυσι, με την πρόσληψη 3.000 ΣΥΟΠ, μειώθηκε η στρατιωτική θητεία από τους 24 στους 13 μήνες, με την πλήρη ανοχή της στρατιωτικής ηγεσίας. Βάσει νόμου, ο Αρχηγός της ΕΦ έχει την ευθύνη της ασφάλειας έναντι της πολιτικής ηγεσίας. Δεν θα σταθώ στην πρόσληψη, την εκπαίδευση και τις υπηρεσίες των ΣΥΟΠ για ευνόητους λόγους, αλλά σε κάποια άλλα απλά, πλην όμως πολύ ουσιώδη θέματα.

1. Η κυβέρνηση Χριστόφια που έκλεισε τα περισσότερα φυλάκια, αλλά και η κυβέρνηση Αναστασιάδη με τη μείωση της θητείας διατυμπάνιζαν ότι τα φυλάκια κλείνουν, αλλά δεν εγκαταλείπονται, θα ελέγχονται περιοδικά, για να είναι έτοιμα να χρησιμοποιηθούν άμα παραστεί ανάγκη και σ’ αυτά θα εκτελούνται υπηρεσίες σκοπού περιοδικά.

2. Σε όλα τα φυλάκια της ΕΦ μονίμως, περιοδικώς και μη επανδρωμένα υπάρχουν σημαίες. (Ελληνική και Κυπριακή).

3. Είναι γνωστό σε όλους ότι αποτελεί ποινικό αδίκημα η είσοδος χωρίς άδεια σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και στρατιωτικούς χώρους, ήτοι Μονάδες, φυλάκια, πεδία βολής κλπ.

Το Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017, ομάδα νέων του ΕΛΑΜ πήγαν σε φυλάκιο της ΕΦ που ήταν εγκαταλελειμμένο, χωρίς παράθυρα και χωρίς σημαίες στους ιστούς, και ανήρτησαν τη σημαία του Έθνους και τη σημαία της Εκκλησίας μας.

Δεν επικροτώ την εν λόγω ενέργεια, αλλά θέλω να τονίσω τα ακόλουθα:

1. Το φυλάκιο γιατί δεν είχε σημαίες;

2. Το φυλάκιο και κατά συνέπεια ο τομέας ευθύνης και επιτήρησής του δεν ελεγχόταν από την ΕΦ.

3. Εδώ και μερικά χρόνια, ασυνείδητοι κλέφτες λυμαίνονται τα φυλάκια και ιδιαίτερα μεταλλικές κατασκευές, χάλκινα καλώδια, μεταλλικά καλύμματα φρεατίων και οτιδήποτε άλλο μπορεί να τους αποφέρει κέρδος.

4. Σε πάρα πολλές περιπτώσεις ιδιώτες, συλλέκτες μετάλλων κρύβονται στις χαραδρώσεις των υψωμάτων των πεδίων βολής, ιδιαίτερα του Καλού Χωριού και με την προσωρινή παύση της βολής (πολύ επικίνδυνα) κινούνται προς τους στόχους για να μαζέψουν τα μεταλλικά υπολείμματα των βλημάτων.

5. Σε πολλές περιπτώσεις γεωργοί, που εκμεταλλεύονται κτήματα πέριξ του Καλού Χωριού, παράνομα καλλιεργούν τμήματα του Πεδίου Βολής Καλού Χωριού που βρίσκονται στις βληματοδόχους και εισέρχονται αυθαίρετα και παράνομα στο ΠΒ, διακόπτουν τη βολή και απαιτούν από την ΕΦ να εγκαταλείψει το ΠΒ. Σε τέτοιες περιπτώσεις, από πολλών ετών, διάφοροι υπουργοί της Άμυνας και μάλιστα κάποιοι Λαρνακείς συγκατένευσαν σε αποζημιώσεις και παροχές προς τους εν λόγω γεωργούς, εις βάρος του φορολογούμενου πολίτη.

6. Εξ όσων ο γράφων γνωρίζει, οι Μονάδες και οι Σχηματισμοί του ΓΕΕΦ προβαίνουν σε όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες για τη σύλληψη των γνωστών-αγνώστων λεηλατών, αλλά μάλλον κάπου αλλού υπάρχει ολιγωρία, για κάποιους λόγους…

Τι ενέργειες έχουν γίνει για τα προαναφερθέντα από τις τελευταίες δύο κυβερνήσεις, οι οποίες φέρουν ακεραία την ευθύνη για το κατάντημα της ΕΦ; Όμως στην περίπτωση της ενέργειας των μερικών οπαδών του ΕΛΑΜ, όλοι οι «ευαίσθητοι» πολίτες απαιτούν την καταδίκη τους. Εφαρμόζονται δύο μέτρα και δύο σταθμά.

ΠΗΓΗ:http://www.sigmalive.com/simerini/analiseis/399071/tis-ptaiei-kyrie-ypourge-tis-amynas#sthash.zE6x8eNI.dpuf