Ποιο απ’ το μισό μυαλό μου να αγαπώ;

Print Friendly, PDF & Email

25 Φεβρουάριος 2017

Με τον Κωστάκη Αντωνίου

Πλώρη για τις προεδρικές εκλογές έβαλε ο Αναστασιάδης

Ο Μουσταφά Ακιντζί δεν είναι βλάκας. Όπως όλοι οι Τούρκοι και Τουρκοκύπριοι ηγέτες, που έχουν ανεπτυγμένο το στοιχείο της ευφυΐας, της πανουργίας και της αιχμαλωσίας του Ελληνοκύπριου ηγέτη με τον οποίο συνομιλούν. Δεν γνωρίζουν ούτε αναγνωρίζουν φιλίες, συντροφικότητες και κοινές ιδεολογικές ρίζες. Είναι πάνω απ’ όλα Τούρκοι που αγωνίζονται και χρησιμοποιούν κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο, προκειμένου να επιτύχουν δικαίωση των εθνικών συμφερόντων της Τουρκίας.

Ο Ραούφ Ντενκτάς είχε καρφώσει τον «φίλο» του Κληρίδη, όταν ο τελευταίος αντί να πολιτευθεί στη βάση των οδηγιών του Εθνικού Συμβουλίου, να δώσει χάρτη εφόσον πράξει το ίδιο ο Ντενκτάς, προχώρησε σε υποβολή χάρτη χωρίς ο τελευταίος να ανταποκριθεί και χωρίς να τηρήσει τη συμφωνία για ταυτόχρονη κατάθεση χάρτη.

Σήμερα, ο Μουσταφά Ακιντζί, αφού, ενέπαιζε, παρέσυρε και παραπλανούσε τον Νίκο Αναστασιάδη για δύο χρόνια και τον έκαμε να πιστεύσει ότι είναι έντιμος, μετριοπαθής και γνήσιος Τουρκοκύπριος, που θέλει να απογαλακτισθεί από την Τουρκία, σε σημείο που ο Πρόεδρός μας να καλεί την Τουρκία -άκουσον άκουσον- «να στηρίξει ενεργά τον κ. Ακιντζί(!)», στο τέλος του την έφερε και τον άφησε στα κρύα του λουτρού.

Αλλά δεν είναι μόνο τούτο. Τον εξέθεσε, αφού αντελήφθη ότι ο Νίκος Αναστασιάδης έπαιζε διπλό παιγνίδι. Ενώ συνομιλούσε, είχε και τον νου του στις προεδρικές εκλογές. «Το μυαλό του Νίκου Αναστασιάδη έχει χωριστεί στα δύο, στο Κυπριακό και στις προεδρικές εκλογές», είχε πει ο κατοχικός ηγέτης.

Δεν είχε άδικο ο Μουσταφά Ακιντζί. Κατάλαβε πού το πήγαινε ο Αναστασιάδης. Άλλωστε ούτε ο Πρόεδρος το απέκρυβε. Αυτό έγινε κατανοητό και μέσα στην ελληνοκυπριακή κοινότητα. Ο Αναστασιάδης ξαφνικά ενδιαφέρθηκε για την εσωτερική διακυβέρνηση, και τρέχει να κλείσει τρύπες και να εφαρμόσει προεκλογικές δεσμεύσεις του 2012! Τώρα αποφάσισε να ενδιαφερθεί και για τις άθλιες συνθήκες στις οποίες διαβιούν οι τρόφιμοι του νοσοκομείου Αθαλάσσας. Στο «πει και φει» συγκάλεσε σύσκεψη, και αποφάσισε να ανεγερθεί νέο Ψυχιατρείο. Τώρα πότε, έχει ο Θεός. Το θέμα είναι ο κόσμος να πιστεύσει ότι ο Πρόεδρος επιλύει προβλήματα.

Μετά το Ψυχιατρείο, αποφάσισε να βγάλει από τον βυθό, όπου το καταβύθισε ο υπουργός του, το λιμάνι Λεμεσού. Νέα σύσκεψη και νέες αποφάσεις για βελτίωση της κατάστασης. Προχθές είδε και τις αγροτικές οργανώσεις, προκειμένου να επενδύσει και στις ψήφους των αγροτών. Και βεβαίως ανέλαβε πρωτοβουλίες για το ΓεΣΥ, για το οποίο οργάνωσε άπειρες συσκέψεις στο παρελθόν, πήρε αποφάσεις, αλλά ουδέποτε εφαρμόστηκαν και η κατάσταση στα κρατικά νοσηλευτήρια, αντί να βελτιώνεται, επιδεινώνεται.

Εδώ να υπενθυμίσουμε ότι στις 15 Ιουνίου 2016, το Υπουργικό Συμβούλιο πήρε μία σειρά αποφάσεων, οι οποίες λέχθηκε ότι θα έλυαν το πρόβλημα χάους που επικρατούσε στα κρατικά νοσηλευτήρια, μεταξύ των οποίων: Πρόσληψη ιατρών, δημιουργία τεχνοκρατικών επιτροπών, οι οποίες σε 10 μέρες θα ετοίμαζαν όρους πρόσληψης εξωτερικού εμπειρογνώμονα για να καταγράψει τις ανάγκες σε ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό, δημιουργία νέων θέσεων, διάλογο με τους αρμόδιους φορείς και κατάθεση νομοσχεδίου για τη διοικητική και οικονομική αυτονόμηση των νοσοκομείων, μέχρι τις 15 Ιουλίου 2016, και άλλα πολλά. Ποίο ήταν το αποτέλεσμα;

Ελάχιστα και καθόλου έχουν γίνει, η φυγή των ιατρών του Δημοσίου συνεχίζεται, τα κρατικά νοσηλευτήρια βουλιάζουν και ο Πρόεδρος αναλαμβάνει νέα πρωτοβουλία.

Όλα αυτά και άλλα που θα γίνουν, τι προδίδουν; Προδίδουν πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχασε πλέον κάθε ελπίδα, κάθε κίνητρο και κάθε βούληση να λύσει το Κυπριακό (και ευτυχώς που παραιτήθηκε από την προσπάθεια) και επικεντρώνεται στις προεδρικές εκλογές και στον εντυπωσιασμό του λαού με πυροτεχνήματα. Διότι οι συσκέψεις και τα μέτρα άρπα-κόλλα του Προέδρου και των Υπουργών του δεν θα δώσουν λύσεις. Δεν είναι αποτέλεσμα ορθολογιστικού σχεδιασμού αλλά βιαστικών και άρον άρον κινήσεων, με σκοπό να εξυπηρετήσουν τις προεδρικές σκοπιμότητες του Προέδρου Αναστασιάδη.

Να μην εκπλαγούμε, αν την Καθαρά Δευτέρα συγκαλέσει σύσκεψη για τις τιμές των φθαρτών, οι οποίες κάθε χρόνο τέτοιες μέρες, καθώς πλησιάζει η Σαρακοστή, ανεβαίνουν τεχνηέντως στα ύψη. Είτε… με καλοκαιρία, είτε με κακοκαιρία. Όταν δεν υπάρχει Υπουργείο Εμπορίου, ούτε αρμόδιες υπηρεσίες προστασίας του καταναλωτή, αλωνίζουν οι αισχροκερδούντες.

Τελικά, για να επανέλθουμε στο θέμα μας, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έχει αφοσιωθεί ολοκληρωτικά στις προεδρικές εκλογές και στην ενίσχυση των προοπτικών επανεκλογής του. Έναν ολόκληρο χρόνο, πριν από τις προεδρικές. Αν κάποιοι διερωτώνται ποιο από τα δύο μισά μυαλά του αγαπά περισσότερο ο Πρόεδρος, δεν νομίζω να υπάρχουν δυσκολίες στην απάντηση…

Ο Κληρίδης και το χρώμα της φανέλας του ΑΠΟΕΛ

Υ.Γ. Την Πέμπτη το βράδυ, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης πήγε στο ΓΣΠ προκειμένου να επενδύσει και στις ψήφους των αποελιστών. Το ίδιο είχε κάμει προ δεκαετιών και ο Γλαύκος Κληρίδης, όταν σε προεκλογική περίοδο πήγε στο ΓΣΠ για να παρακολουθήσει τον αγώνα ΑΠΟΕΛ-Ερμή. Ο αείμνηστος ηγέτης, όμως, ήταν ανίδεος περί τα ποδοσφαιρικά. Σε μία στιγμή γύρισε και ερώτησε συνεργάτη του: «Το ΑΠΟΕΛ εν τζιείνο με τις πράσινες φανέλες;». Η απάντηση: «Όχι Πρόεδρε. Το ΑΠΟΕΛ φορεί κίτρινες και μπλε φανέλες»…

ΠΗΓΗ:http://www.sigmalive.com/simerini/columns/stigma/408571/poio-ap-to-miso-myalo-mou-na-agapo#sthash.oYHxbjEf.dpuf