Οι Ταγοί του Κέντρου και ο Εμπαιγμός των Κεντρώων

Print Friendly, PDF & Email

12 Μαρτίου 2017

Γ. Καλλινίκου

    Τους παρακολουθείς πώς σχίζονται για… το εθνικό. Τους ακούς με πόση μαχητικότητα σφυροκοπούν την ακολουθούμενη πολιτική στο εθνικό θέμα επειδή την θεωρούν λανθασμένη και καταστροφική. Τους βλέπεις να προτάσσουν τα στήθη ως άλλοι Κολοκοτρώνηδες. Μέχρι την στιγμή, που στο τραπέζι τίθεται η προοπτική της εξουσίας. Αυτής, που σύμφωνα με τις προαναφερθείσες στάσεις, θα έπρεπε να επιδιωχθεί για έναν και μόνο στόχο: Την αλλαγή πορείας. Την επιδίωξη μεγαλύτερης διεκδικητικότητας στο εθνικό θέμα. Αλλά και την προοπτική μιας ριζικής αλλαγής στην πολιτική των βολεμάτων στο εσωτερικό. Την εστίαση στον απλό άνθρωπο, που τόσο πολύ βασανίζεται τα τελευταία χρόνια. Στην επικέντρωση της δημιουργίας, επιτέλους, ενός στοιχειωδώς αξιοπρεπούς κράτους πρόνοιας.

     Οποία απογοήτευση. Οι ταγοί του κεντρώου χώρου, αυτοί που με τόση ευκολία προτάσσουν τα στήθη και εμφανίζονται έτοιμοι να καταθέσουν ψυχή χάριν του εθνικού συμφέροντος, μετατρέπονται σε απλά ανθρωπάκια. Επικεντρώνονται μόνο στο εγώ τους. Η φαιά ουσία τους αναλώνεται μόνο στην εφεύρεση επιχειρημάτων, που θα πείσουν –έτσι νομίζουν- την κοινή γνώμη, ότι ο καθένας τους είναι ο ιδανικότερος για την εξουσία. Η φιλοδοξία δεν είναι κακή. Αρνητικό είναι όταν προηγείται των στόχων. Όταν γίνεται αιτία αποπροσανατολισμού από τον ύψιστο στόχο. Εκείνον που οι ίδιοι θέτουν. 

    Αρχίζουν τα παραμύθια. Πλασάρουν στο πολιτικό παζάρι την αφεντιά τους ως το ιδανικό εμπόρευμα. Απευθύνονται στον κόσμο του κεντρώου χώρου, με όρους παλαιών εποχών. Λες και οι ανήκοντες στον χώρο αδυνατούν να σκεφτούν. Αδυνατούν να αντιληφθούν τις σκοπιμότητες. Αδυνατούν να διακρίνουν τα πραγματικά προσωπεία που αποκαλύπτονται. Θέλουν να εμφανίζονται ως ηγέτες του χώρου τους. Φιλοδοξούν να ηγηθούν του συνόλου του κεντρώου χώρου. Και του τόπου ολόκληρου τελικά. Διαγράφοντας την βασικότερη αξία η οποία χαρακτηρίζει έναν πραγματικό ηγέτη. Τον έλεγχο των εγωισμών και των προσωπικών φιλοδοξιών , ιεραρχώντας στην κορυφή, πρωτίστως, το συμφέρον του τόπου. Και εν δευτέροις, την επιθυμία του συνόλου αυτών στους οποίους απευθύνονται. 

    Έχουν ήδη καταφέρει να διχάσουν τον κεντρώο χώρο τον οποίο, υποτίθεται ότι θέλουν να ενώσουν, για να προβάλουν μια ισχυρή πολιτική πρόταση στις προεδρικές εκλογές. Τόσο τους τυφλώνει η φιλοδοξία, ώστε αδυνατούν να αντιληφθούν ότι πιθανότητες επιτυχίας θα είχαν μόνο αν δημιουργούσαν εξαρχής μια ισχυρή δυναμική γύρω από κοινή πρόταση. Αδυνατούν να αντιληφθούν ότι τα δύο άκρα τους παρακολουθούν και γελάνε… Αδυνατούν να αντιληφθούν ότι τα επιχειρήματα που προτάσσουν είναι καταγέλαστα. Όπως και οι πολιτικές μέθοδοι που χρησιμοποιούν για να κερδίσουν στην εκκίνηση. Αδυνατούν να προσμετρήσουν ότι οι προεδρικές εκλογές δεν είναι ούτε βουλευτικές ούτε δημοτικές ούτε ευρωεκλογές. Η αποχή θα είναι σε πολύ μικρότερα επίπεδα. Άρα, έχει τεράστια σημασία η δυναμική του υποψηφίου, ώστε να εξασφαλίσει ποσοστά από τα καταγραφέντα στην αποχή. Και αυτό δεν θα γίνει μόνο στη βάση της κομματικής ταυτότητας ή προτίμησης που είχαν οι εν λόγω ψηφοφόροι κάποτε. Κυρίως, θα επιμετρήσει η προοπτική ενός καλύτερου μέλλοντος, που ο κάθε υποψήφιος θα παρουσιάσει. Ποια προοπτική μπορεί να παρουσιάσουν οι προερχόμενοι από έναν κατακερματισμένο χώρο; Αδυνατούν οι τυφλωμένοι από φιλοδοξία να αντιληφθούν ότι ο ένας εκ των δύο υποψηφίων στον δεύτερο γύρο είναι δεδομένος. Ο νυν Πρόεδρος τον οποίο οι ίδιοι χαρακτηρίζουν καταστροφικό. Ως εκ τούτου, αν ο υποψήφιος του κεντρώου χώρου περάσει στο δεύτερο γύρο, για να έχει πιθανότητες επιτυχίας θα πρέπει να μπορεί να εξασφαλίσει την πλειοψηφία των ψήφων του ΑΚΕΛ. Όχι την στήριξη της ηγεσίας. Την προτίμηση των απλών ψηφοφόρων! 

    Όλα τα προαναφερθέντα ομοιάζουν απείρως ρομαντικά. Πλην όμως, οι ψηφοφόροι που ανήκουν στο χώρο αυτό, έχουν απαιτήσεις. Πολλοί εξ αυτών δεν αντέχουν άλλο την κοροϊδία. Ας το λάβουν σοβαρά υπόψη τους οι ταγοί του κεντρώου χώρου. Μια επιλογή τους δίνεται. Να κλειστούν σε ένα δωμάτιο και  να μην βγουν ποτέ αν δεν καταλήξουν σε μία επιλογή, που θα δημιουργεί ισχυρή δυναμική. Ενδεχομένως, αυτή να μην είναι κατ’ ανάγκη κάποιος εξ αυτών. Η κοινωνία μπορεί όντως να αναζητά κάτι πιο φρέσκο ή έστω, κάποιον κοινά αποδεκτό. Οι ψηφοφόροι του κεντρώου χώρου σας παρακολουθούν με αγωνία. Σεβαστείτε τους!!! 

      Η παρέμβαση της στήλης δεν γίνεται επειδή έχει προτίμηση. Ούτε γιατί διεκδικεί παρεμβατικό ρόλο στον κεντρώο χώρο. Ούτε, βεβαίως, γιατί έχει προτίμηση στις προεδρικές εκλογές. Κάθε άλλο. Κρατάει ίσες αποστάσεις από όλους. Γίνεται, απλώς, και μόνο, για να καταγράψει την υποκρισία. Και τον εμπαιγμό όσων ανήκουν στον εν λόγω χώρο. Να υπενθυμίσει ότι το 2013 ευθυνόταν ο Καρογιάν. Να καταδείξει ότι τώρα ευθύνονται όλοι ανεξαιρέτως οι εμπλεκόμενοι, που τότε έστηναν (δικαίως) στον τοίχο τον Καρογιάν…

ΠΗΓΗ:http://www.philenews.com/el-gr/arthra-apo-f-g-kallinikou/99/354963/oi-tagoi-tou-kentrou-kai-o-empaigmos-ton-kentroon