Έξω από το παλάτι του Ερντογάν να διαδηλώσουν…

Print Friendly, PDF & Email

30.06 2017 

του Κωστάκη Αντωνίου

Κατήντησαν γραφικές αυτές οι κινητοποιήσεις του ΑΚΕΛ και των παραφυάδων του, του ΔΗΣΥ και των επαναπροσεγγιστικών στελεχών του και των υπολειμμάτων της ανανικής πλατφόρμας. Κάθε φορά που συναντώνται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τον κατοχικό ηγέτη, ή πραγματοποιείται πενταμερής διάσκεψη, συγκεντρώνονται όλοι αυτοί, μαζί με κάποιες ομάδες αριστερών Τουρκοκυπρίων συνδικαλιστών,  είτε στο γήπεδο της Τσετίν Καγιά είτε στο τέρμα της οδού Λήδρας, τουρκιστί Λοκματζί, για να εκφράσουν συμπαράσταση στον Αναστασιάδη και στον Ακιντζί για εξεύρεση λύσης. Όποτε ευκαιρεί, παρουσιάζεται στις συγκεντρώσεις και ο κ. Παίζω-Ξιπαίζω, Έιντε, ντυμένος βρακάς!

Πρόκειται στην ουσία για ανανικό πανηγύρι, εκτός τόπου, εκτός χρόνου και εκτός πραγματικότητας.

Κατ΄αρχήν, και όσον αφορά τους Ελληνοκυπρίους, είναι δυνατόν να υπάρχει Ελληνοκύπριος που να μη θέλει λύση;

Η διαφορά είναι μία. Αυτοί που συγκεντρώνονται θέλουν λύση, όποια και αν είναι. Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελληνοκυπρίων που δεν μετέχουν στο πανηγύρι, θέλουν λύση κυπριακή, λύση βιώσιμη και λειτουργική, λύση που να διαγράφει τα τετελεσμένα της εισβολής-κατοχής, και όχι να τα νομιμοποιεί. Λύση χωρίς τουρκικές εγγυήσεις, λύση χωρίς έστω και έναν Τούρκο στρατιώτη, λύση χωρίς Τούρκους εποίκους, επιστροφή των προσφύγων και αποχώρηση των σφετεριστών από τις ελληνοκυπριακές περιουσίες. Λύση η οποία να επανενώνει και όχι να διαχωρίζει Ελληνοκυπρίους και Τουρκοκυπρίους. 

Δεν ακούσαμε ποτέ τέτοια συνθήματα από τους διαδηλωτές.

Ακούμε μόνο κούφια συνθήματα, αοριστολογίες και, πολύ περισσότερο, δεν ακούμε καμία κατακραυγή κατά της τουρκικής κατοχής και της αποχώρησης των εποίκων. 

Διαδηλώνουν υπέρ της επανένωσης, όταν η λύση που διαπραγματεύονται οι δύο ηγέτες, είναι λύση διαχωρισμού. Οι Τούρκοι στον βορρά και οι Έλληνες στον νότο. 

Ανεμίζουν λάβαρα και σημαίες με την επιγραφή “Ειρήνη, Baris”. 

Δεν γνωρίζουμε κανένα Ελληνοκύπριο που επιλέγει Πόλεμο αντί Ειρήνης. Αλλά για να υπάρξει Ειρήνη στην Κύπρο, πρέπει να φύγουν τα τουρκικά στρατεύματα, να ακυρωθούν οι τουρκικές εγγυήσεις και να τερματισθεί η τουρκική κατοχή. 

Δεν ακούσαμε κανένα σύνθημα “έξω ο Αττίλας από την Κύπρο”. Πώς θα γίνει Ειρήνη με τον Αττίλα να διαφεντεύει Τουρκοκύπριους και να απειλεί Ελληνοκύπριους;

Εκτός τούτων, οι διαδηλωτές δεν έπρεπε να διαδηλώνουν εντός Κύπρου.Ούτε στο χέρι του Αναστασιάδη είναι να φέρει Ειρήνη, ούτε στο χέρι του Ακιντζί είναι να διατάξει αποχώρηση του Αττίλα. 

Στην Τουρκία, έξω από το παλάτι του Ερντογάν έπρεπε να διαδηλώνουν. Αυτός είναι το δεσμείν και το λύειν. Αυτός είναι που μπορεί να επιτρέψει και πραγματική επανένωση της Κύπρου, να φέρει Ειρήνη και να αποσύρει τα φουσάτα του από την Κύπρο, ώστε οι Τουρκοκύπριοι απαλλαγμένοι από κάθε καταπίεση και οι Ελληνοκύπριοι απαλλαγμένοι από κάθε φόβο βιολογικού και εθνικού αφανισμού, να μπορέσουν να επανενωθούν και να συνδημιουργήσουν. 

Αν λοιπόν οι παραφυάδες του ΑΚΕΛ και οι ανανικοί του ΔΗΣΥ, και οι λοιποί ρομαντικοί που μετέχουν των εκδηλώσεων, θέλουν να δοκιμάσουν τη μαχητικότητα και την πίστη τους στην επανένωση και στην Ειρήνη, ας επιβιβασθούν ενός αεροπλάνου και ας μεταβούν στην Τουρκία και έξω από το ανάκτορο του Ερντογάν για να αντιληφθούν πόσα απίδια έχει ο σάκος.

Ευχόμαστε να επιστρέψουν σώοι και αβλαβείς και να μην καταλήξουν σε κάποια φυλακή της Τουρκίας, ώστε  να αντιληφθούν τι έχουν να υποφέρουν, εάν επικρατήσει εδώ η λύση που θέλουν και η Ειρήνη του Νεκροταφείου, την οποία άθελά τους και  απερίσκεπτα ζητούν…

ΠΗΓΗ:http://www.sigmalive.com/blog/antoniouc/2017/06/2159/ekso-apo-to-palati-tou-erntogan-na-diadilosoun