Η Πραγματική Εξίσωση: 90 – 40=0!

Print Friendly, PDF & Email

του Κωστάκη Αντωνίου

19 Οκτ 2016

Ουδείς έποικος θα φύγει και καμία βασική ελευθερία δεν θα ισχύσει – Να ακούετε τον Ακιντζί, όχι τον Αναστασιάδη. Χρειάστηκε σχεδόν ένα 24ωρο για να μπορέσουν οι μαθηματικοί του Προεδρικού να δημιουργήσουν δύο εξισώσεις, για να δικαιολογήσουν τις “δουλειές του ποδαριού” και την “κόπωση” που Προέδρου, που ανέβασε (λάθος) τους εποίκους που θα παραμείνουν στις 90 χιλιάδες, και τους ξανακατέβασε (πάλιν λάθος) στις 40 χιλιάδες.

Γιατί μιλάμε για δύο λάθος εξισώσεις; Διότι η πραγματικότητα είναι άλλη. Η πραγματική εξίσωση είναι μία: 90-40=0!

Ουδείς Τούρκος έποικος θα φύγει, για τον απλούστατο λόγο πως δεν τους έφερε εδώ η Τουρκία, για να τους αποσύρει. Όπως δεν έφερε εδώ τον Αττίλα για να τον βάλει στα καράβια και να φύγει. Όπως δεν απαίτησε εγγυήσεις το 1960 για να έλθει σήμερα και να τις ακυρώσει.

Νέες “εκσυγχρονισμένες” εγγυήσεις θα λάβει, προκειμένου να διευκολυνθεί στην πραγματοποίηση του τελικού στόχου της. Της ολοκληρωτικής κατάκτησης της Κύπρου. Ούτε εδάφη κατέλαβε, για να τα επιστρέψει. “Ουδέποτε στην ιστορία του, το τουρκικό έθνος επέστρεψε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων όσα κατέκτησε με τη λόγχη και το αίμα των στρατιωτών του”, είχε πει ο Ιχσάν Τσαγλαγιαγκίλ.

Κάποια ξεροχώραφα και κάποια ερειπωμένα χωριά θα επιστρέψει και αφού προηγουμένως απαιτήσει παραχωρήσεις από τον Αναστασιάδη, σε άλλες πτυχές. Αν έχει πλέον να δώσει ο Αναστασιάδης, αφού τα έδωσε όλα.

Έδωσε και συνομοσπονδία, και πολιτική και αριθμητική ισότητα, και πλειοψηφία πληθυσμού και γης, και ξένους δικαστές, και κλήρωση διά του τσιόλου, και διά παντός ακύρωση της λειτουργίας των βασικών ελευθεριών και νομιμοποίηση του ψευδοκράτους και νομιμοποίηση των τετελεσμένων της εισβολής και κατοχής. Βάπτισε τους σφετεριστές χρήστες, θα τους προσφέρει και τις περιουσίες των Ελληνοκυπρίων, ακύρωσε και την Κυπριακή Δημοκρατία. Τι άλλο απέμεινε να δώσει;

Συχνά, ορισμένοι ερωτούν, όταν κάποιοι επικαλούνται τις δηλώσεις του Μουσταφά Ακιντζί: “Ποιον πιστεύετε; Τον Ακιντζί, ή τον Πρόεδρο Αναστασιάδη;”.

Απαντήσαμε πολλές φορές από τη στήλη αυτή: Πιστεύουμε σε όσα λένε οι Τούρκοι ηγέτες. Ο Ακιντζί δεν έχει κανένα λόγο να παραπλανά την κοινότητά του, επειδή εκφράζει και διατυπώνει διαχρονικές θέσεις της Τουρκίας, τις οποίες αποδέχονται οι Τουρκοκύπριοι.

Οι Τούρκοι ηγέτες, πολύ πριν από το 1960, μας έλεγαν επίσημα, δημόσια και φωναχτά, ότι στόχος τους ήταν η διχοτόμηση της Κύπρου, τα δύο κράτη, η διζωνική. Αυτό επιβεβαιώνουν τα γεγονότα σήμερα. Αντίθετα, ο Αναστασιάδης παραπλανά, επειδή στόχος του δεν είναι να λύσει το Κυπριακό κατά τρόπο βιώσιμο, αλλά να πείσει, διά παραπλανητικών αναφορών, τους Ελληνοκυπρίους να εγκρίνουν λύση χειρότερη εκείνης του Ανάν, η οποία οδηγεί στην αυτοδικαίωσή του.

Αλλά και όλοι σχεδόν οι προκάτοχοι του Αναστασιάδη, διαχρονικά παραπλανούσαν τον κυπριακό Ελληνισμό, πότε διά των ψευδαισθήσεών τους ότι θα ρίξουν τους Τούρκους στη θάλασσα και πως όλοι οι πρόσφυγες θα επιστρέψουν στα σπίτια τους, και άλλοτε ωραιοποιώντας καταστροφικές λύσεις που ήταν έτοιμοι να αποδεχθούν.

Σήμερα, την αλήθεια για όσα συμβαίνουν στις συνομιλίες, δεν την ακούμε από τον Αναστασιάδη. Ακούσατε έστω και μία φορά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, επιστρέφοντα από τις συνομιλίες, να αναγνωρίσει ότι η τουρκική πλευρά κινείται στις παραμέτρους μίας λύσης δύο κρατών;

Ουδέποτε. Πάντοτε επιστρέφει εύχαρις και καθόλου καταπονημένος και δηλώνει πως σημειώθηκε πρόοδος. Βγαίνει και δηλώνει πως οι βασικές ελευθερίες έχουν διασφαλιστεί. Και την επομένη βγαίνει ο Ακιντζί και δηλώνει λάθος. “Διεκδικούμε πλειοψηφία πληθυσμού και γης στο κράτος μας”, λέει. Και είναι φυσικό. Είναι δυνατόν σε μία διζωνική συνομοσπονδία να ισχύσουν βασικές ελευθερίες;

Βγαίνουν βουλευτές του ΔΗΣΥ σε τηλεοπτικά κανάλια και εξαπατούν τους πρόσφυγες πως θα επιστρέψουν όλοι στα σπίτια τους. Βγαίνει και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και παραπλανά πως οι εγγυημένες πλειοψηφίες είναι εκτός συζήτησης. Και έρχεται ο εκπρόσωπος του Ακιντζί, μόλις χθες, και δηλώνει πως ο Νίκος Χριστοδουλίδης δίνει λανθασμένη εικόνα και πως “οι συνιστώσες πολιτείες μπορούν να περιορίσουν το δικαίωμα νόμιμης κατοικίας στο 20%”.

Αυτό συμβαίνει τακτικά. Δεν προλαβαίνει ο Νίκος Αναστασιάδης να δώσει μία εικόνα ευφορίας για όσα συμφωνήθηκαν, και αμέσως μετά βγαίνει ο Ακιντζί και τον διαψεύδει. “Όχι, δεν είναι αυτά που συμφωνήσαμε”, του λέγει.

Ευτυχώς, τελικά, που υπάρχει και ο Ακιντζί να μας ενημερώνει ορθά. Και εύλογο προκύπτει το ερώτημα: Όταν οι δύο ηγέτες δεν συμφωνούν σε όσα… συμφώνησαν, είναι δυνατόν να λειτουργήσει η λύση που θα συμφωνήσουν;

Είναι βεβαία η κατάρρευσή της και περισσότερο βεβαία η πραγματική Μικρασιατική Καταστροφή που θα επέλθει…

Πηγή: http://www.sigmalive.com/simerini/columns/stigma/372079/i-pragmatiki-eksisosi-90400

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.