Οι Έποικοι, ο άγνωστος Χ και τα κακά ξεμπερδέματα

Print Friendly, PDF & Email

του Άριστου Μιχαηλίδη

19 Οκτ 2016

Μήπως να ξανακάνουμε τους λογαριασμούς; Διότι, μου φαίνεται ότι είναι αδικία, θα τους ξεγελάσουμε τους Τουρκοκύπριους και τους έποικους και δεν είναι σωστό. Όπως έκανε τη σούμα ο Πρόεδρος προχτές, στη σωστή δήλωση όχι σε αυτήν του ποδαριού, έβγαλε τους κατοίκους του συνιστώντος τ/κ κράτους 220.000, βάζοντας μέσα, μαζί με τους έποικους, και τους 25.000 απόδημους Τουρκοκύπριους, που βρίσκονται στο Λονδίνο. Το σωστό είναι να λογαριάσει και τους απόδημους Ελληνοκύπριους.

Στην ιστοσελίδα του Τμήματος Στατιστικής της Κυπριακής Δημοκρατίας, βρήκαμε στη δημογραφική έκθεση ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Τμήματος στο τέλος του 2014 υπολογιζόταν ότι οι Ελληνοκύπριοι ήταν 694.700 κάτοικοι. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εξωτερικών έχουμε και 511.000 απόδημους Ελληνοκύπριους που ζουν σε διάφορες χώρες. Οι περισσότεροι, 270 χιλιάδες, στη Βρετανία. Επομένως, όπως έβαλε ο Πρόεδρος στους Τ/κ και τους απόδημους Τ/κ του Λονδίνου, πρέπει να κάνει το ίδιο και για τους Ε/κ. Σύνολο, δηλαδή, Ελληνοκυπρίων, 1.205.700. Οπότε δεν ισχύει η αναλογία 4:1 και είναι κρίμα να ξεγελάσουμε τους Τουρκοκύπριους. Αν είναι μόνο 180.000, κατά τη σούμα του Προέδρου, τότε πρέπει να γίνει εισαγωγή εποίκων για να ισορροπήσουμε.

Μας έμεινε, όμως, απορία, για τη μαθηματική μέθοδο που χρησιμοποιείται στις διαπραγματεύσεις. Μάλλον πρόκειται για μαθηματικά κυπριακής ανακάλυψης, μέσα στα οποία ρίχνουν και μια δόση εποικοδομητικής ασάφειας για να βγαίνει η σούμα. Κι αυτό είναι το δυστύχημα. Αντί οι ηγέτες μας να εξαντλούν τις δυνάμεις τους για να φτάσουν σε μια συμφωνία όσο γίνεται πιο στέρεη, βιώσιμη, δημοκρατική, προσπαθούν να ανακαλύψουν διάφορα κόλπα, ώστε να εξηγήσουν τα ανεξήγητα και να πείσουν τον κόσμο να τα αποδεχθεί. Λες και θα στήσουμε κράτος εξαπατώντας ο ένας τον άλλο.

Αν αφήσουμε τους αριθμούς κατά μέρος, αφού είναι αδύνατο να βγάλουμε άκρη έτσι όπως μας τα πλασάρουν, η ουσία παραμένει σαν δαμόκλειος σπάθη πάνω από τα κεφάλια μας:

Οι έποικοι είναι πολλές δεκάδες χιλιάδες, το πιθανότερο περισσότεροι από τους Τ/κ, προερχόμενοι από έναν κόσμο που δεν έχει σχέση με την Κύπρο. Οι Τ/κ ανησυχούν και τα τελευταία χρόνια καταγγέλλουν όλο και πιο έντονα την αλλοίωση της κοινότητας και του πολιτισμού τους. Οι έποικοι χρησιμοποιούνται από το κατοχικό καθεστώς για υπερβολικές απαιτήσεις στις εδαφικές αναπροσαρμογές και στη λεγόμενη πολιτική ισότητα, που έγινε αριθμητική ισότητα. Συμφωνήσαμε ότι για να μη ναυαγήσει η προσπάθεια της λύσης, θα αποδεχτούμε την παραμονή αριθμού εποίκων για ανθρωπιστικούς λόγους και τελικά ετοιμαζόμαστε να αποδεχθούμε ότι θα παραμείνουν όλοι οι έποικοι, διαγράφοντας μόνοι μας ένα έγκλημα πολέμου, που δεν διαγράφει καμιά διεθνής συνθήκη.

Το 2000 ο Ζακ Πόος, ευρωβουλευτής του Λουξεμβούργου, ετοίμασε έκθεση για τον εποικισμό και εισηγήθηκε όπως η ΕΕ χρηματοδοτήσει τον επαναπατρισμό των εποίκων στην Τουρκία. Η Κυπριακή Δημοκρατία, μέλος της ΕΕ από το 2004, ουδέποτε έθεσε θέμα εποικισμού.

Ο κίνδυνος τώρα είναι να στήσουμε συνεταιρικό κράτος με τους έποικους και όχι με τους Τουρκοκύπριους και οι έποικοι θα χρησιμοποιούνται από την Τουρκία για να ελέγχει ή να εμποδίζει τη λειτουργία του νέου κράτους, όπως ακριβώς χρησιμοποιούνται σήμερα για να ελέγχει το καθεστώς των κατεχομένων και τους Τουρκοκύπριους πολιτικούς.

Αλλά, εμείς κάνουμε περίεργες σούμες για να κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας.

Υ.Γ.: Να, κι άλλα μαθηματικά: στα κατεχόμενα το 1976 υπήρχαν 75.824 εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι και το 2015 έγιναν 176.916. Πόσοι είναι οι υπόλοιποι;

Πηγή: http://www.philenews.com/el-gr/arthra-apo-f-a-michailidis/85/336597/oi-epoikoi-o-agnostos-ch-kai-ta-kaka-xemperdemata

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.