ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΝΑ ΟΜΟΓΝΩΜΟ ΟΧΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΘΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ: Να Συνεργαστούν ή να Παραιτηθούν…

Print Friendly, PDF & Email

06.08.2017

ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥΛΛΑΣ  ΓΚΙΟΥΡΩΦ 

ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΝΑ ΟΜΟΓΝΩΜΟ ΟΧΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΘΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ 

Πάνω στα αποκαΐδια των αποτυχιών, των αδιεξόδων, της επιθετικότητας της Τουρκίας και των νέων μεθοδεύσεών της για δημιουργία νέων τετελεσμένων, αντί να αναδεικνύεται μια κοινή στάση, ένα ομόγνωμο ηχηρό όχι προς όλες τις κατευθύνσεις, θεριεύουν και αναπαράγονται οι αντιπαλότητες. Οι κομματικές σκοπιμότητες, τα αλληλοφαγώματα, οι επιθέσεις και οι προσωπικές ατζέντες εξακολουθούν να βρίσκονται στη διαπασών. Η διχόνοια πάνω στο πληγιασμένο κορμί της πατρίδας μας εξελίσσεται σε σαρκοφάγο καρκίνωμα, με όλα τα αρνητικά για την επιβίωση του λαού μας. 

Σκιαμαχούν αναμεταξύ τους οι ηγεσίες των πολιτικών κομμάτων για τον θώκο, για τις καρέκλες τους, για τα λούσα της εξουσίας. Δυστυχώς, ο λαός έχει φτάσει στο θλιβερό συμπέρασμα πως η κύρια έγνοια τους δεν είναι η σωτηρία της Κύπρου, η οποία είναι δεμένη πισθάγκωνα πάνω στο άρμα της τουρκικής βουλιμίας και της επεκτατικής της δίψας. 

Σπρώχνονται ποιος θα πλειοδοτήσει εναντίον των άλλων. Κωπηλατούν στον δικό τους κόσμο και απομακρύνονται από τα θέλω του λαού, αρμενίζοντας στα δικά τους πέλαγα. Πηδάλιό τους η αλαζονεία, η εγωπάθεια. 

Πελαγοδρομούν και έχουν τη χαζοχαρούμενη εντύπωση πως η πλειοψηφία των πολιτών τούς ακούει. Ότι λαμβάνει υπ’ όψιν τις διαμάχες και τους καβγάδες τους. Τις μικρότητές τους. Ο κόσμος είναι απογοητευμένος,  μα περισσότερο είναι οργισμένος. Όχι γιατί φταίει η ε κ πλευρά για το νέο αδιέξοδο στο Κραν Μοντανά, αλλά επειδή το πολιτικό σκηνικό στη μοιρασμένη Κύπρο θυμίζει τη βιβλική βαβυλώνα, όπου κανένας δεν μπορούσε να συνεννοηθεί με τον άλλο. Και στο τέλος χάθηκαν όλοι. Δεν διάβασαν τα στοιχειώδη διδάγματα της Ιστορίας, πως η διχόνοια φέρνει μόνο την καταστροφή. Πως η ενότητα είναι ο μίτος που θα μας βγάλει από τους λαβυρίνθους που μας οδήγησαν οι εχθρικές ξένες δυνάμεις. 

Δεν διάβασαν τις υποθήκες που άφησε πίσω του ο στρατηγός Μακρυγιάννης για να φωταγωγούν την πορεία μας. 

Η λειτουργία των κομμάτων επιβάλλεται. Η ύπαρξή τους ως κυττάρων της δημοκρατίας είναι εκ των ων ουκ άνευ. Μεσσίες και ουρανοκατέβατοι σωτήρες δεν υπάρχουν. 

Ανίκανες ηγεσίες 

Ωστόσο, οι ηγεσίες των κομμάτων αποδεικνύονται σήμερα ανίκανες να αφουγκραστούν τον βραχνά και την αγωνία του λαού. Αποδεικνύονται μικρές και ανήμπορες να αντισταθούν και με ασπίδα την ενότητα να γίνουν η εμπροσθοφυλακή για να αναχαιτισθούν οι ορέξεις της Τουρκίας. Και να κοπεί ο βήχας των ξένων, που εμφανίζονται ως φίλοι και δώρα φέροντες. 

Ακούσαμε πολλά και διάφορα για το τι ειπώθηκε και τι δεν ειπώθηκε στις συνομιλίες και στα δείπνα στο ελβετικό θέρετρο. Απείλησε ο Πρόεδρος πως θα δημοσιοποιήσει τα πρακτικά, αλλά μετάνιωσε, επειδή, όπως αφέθηκε να διαρρεύσει, ύστερα από υποδείξεις των Ην. Εθνών θα έκανε ζημιά στις συνομιλίες η δημοσιοποίησή τους !

Μας λένε οι ηγέτες του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ πως τα συμπεράσματα Γκουτέρες αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο για επανανέναρξη των συνομιλιών. 

Κανέναν, όμως, από αυτούς τους τρεις δεν ακούσαμε να υπενθυμίζει, είτε διά ζώσης είτε δημοσίως, στους επιτελείς των Ην. Εθνών τα περί Κύπρου ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας, από το οποίο λαμβάνουν οδηγίες για τις καλές τους υπηρεσίες . Δεν τους ακούσαμε να διακηρύσσουν πως ένα υποτελές μόρφωμα μιας κατοχικής χώρας δεν μπορεί να νομιμοποιείται, επειδή πέρασαν 43 χρόνια και αφέθηκε, με την ανοχή και ενοχή των ΗΠΑ και των Δυτικών ΝΑΤΟϊκών συμμάχων της Τουρκίας, να παγιωθεί η κατοχή και να εμπεδωθεί η τουρκική αυθαιρεσία ως ισότιμος συνομιλητής. 

Η Τουρκία, διά του Τσαβούσογλου, μετέβη φτιασιδωμένη και φορώντας το πέπλο της εντιμότητας στο Κραν Μοντανά και μίλησε για ειρήνη και δίκαιο. Αυτό το αρπακτικό θηρίο, που δολοφονεί μαζικά αμάχους και μικρά παιδιά, επειδή είναι Κούρδοι που διεκδικούν την ταυτότητα και ύπαρξή τους, δεν θέλει μόνο να ελέγχει τα κατακτημένα εδάφη στη βόρεια Κύπρο, αλλά ολόκληρο το νησί. Και τις πλούσιες σε κοιτάσματα υδρογονανθράκων θάλασσές μας. Με στρατό και επεμβατικά δικαιώματα. Η αδιαλλαξία της φανερώθηκε ολόγυμνη, όπως πραγματικά είναι. 

Οι δικοί μας ηγέτες, όμως, δεν τη βλέπουν. Και θέλουν να της ρίχνουν συνεχώς κοψίδια από τα κυριαρχικά δικαιώματα του κυπριακού λαού, για να χορτάσουν τη βουλιμία της. 

Σήμερα, λοιπόν, που βλέπουμε τους κομματικούς ηγέτες να χάνουν την πυξίδα του πατριωτικού προσανατολισμού τους, να έχουν αμβλυνθεί επικίνδυνα τα αντανακλαστικά τους, η μόνη σωστή πράξη που έχουν να κάνουν υπέρ των συμφερόντων του λαού και του τόπου είναι να παραιτηθούν. Και να αναδειχθούν νέοι άνθρωποι, των οποίων δεν έχει αλλοτριωθεί το αγωνιστικό φρόνημα από την υλική ευμάρεια και τον ωχαδερφισμό. Έφτασε η ώρα οι ηγεσίες των κομμάτων να συνεργαστούν, να μονοιάσουν και να σταθούν εμπόδιο σε νέες, πιο επικίνδυνες υποχωρήσεις . 

Να απομονωθούν όσοι λειτουργούν ως εντολοδόχοι των ξένων δυναστών, τουρκόφιλων μεσολαβητών και ως εσωτερική πέμπτη φάλαγγα! 

Η επιστολή Μακρυγιάννη 

Το απόσπασμα από μια επιστολή του στρατηγού Μακρυγιάννη προς τους δήθεν συμμάχους της Ελλάδας στη διάρκεια της Επανάστασης του 1821 αποτυπώνει παραστατικά τον δόλο και την απάτη, αλλά και τη διχόνοια που έσπειραν προκειμένου να επιβάλουν τα δικά τους συμφέροντα. 

Επιστολή προς τους Ευρωπαίους:

 Τετοι’ αρετή έχουν, τέτοια φώτα μάς δίνουν 

«Και τι σας έκαμεν αυτό το όνομα των Ελλήνων εσάς των γενναίων ανδρών της Ευρώπης, εσάς των προκομμένων, εσάς των πλουσίων .. Να μας φάτε, να μας σβήσετε, να μην ξαναειπωθούμε Έλληνες. Όλοι οι προκομμένοι άνδρες των παλαιών Ελλήνων, οι γοναίγοι όλης της ανθρωπότης, ο Λυκούργος, ο Σωκράτης, ο Αριστείδης, κοπίαζαν και βασανίζονταν νύχτα και ημέρα μ’ αρετή, με’λικρίνειαν, με καθαρόν ενθουσιασμόν, να φωτίσουνε την ανθρωπότη και να την αναστήσουν, να χει αρετή και φώτα, γενναιότητα και πατριωτισμόν. Αυτεινοί δεν τήραγαν να θησαυρίσουνε μάταια και προσωρινά, τήραγαν να φωτίσουν τον 

κόσμο με φώτα παντοτινά. Έντυναν τους ανθρώπους αρετή, τους γύμνωναν από την κακή διαγωή και γένονταν δάσκαλοι της αλήθειας Μια χούφτα απόγονοι εκείνων των παλαιών Ελλήνων χωρίς ντουφέκια και πολεμοφόδια και τ’ άλλα αναγκαία του πολέμου, ξεσκεπάσαμεν τη μάσκαρα του Γκραν Σινιόρε, του Σουλτάνου, οπού χε εις το πρόσωπόν του κι έσκιαζε εσέναν τον μεγάλο Ευρωπαίον… Όταν ο φτωχός Έλληνας τον καταπολέμησε ξυπόλητος και γυμνός, τότε πολέμαγε και μ’ εσένα τον χριστιανόν, με τις αντενέργειές σου και το δόλο σου και την απάτη σου. Υστερα μας γιμόσετε και φατριές, ο Ντώκινς μας θέλει Άγγλους, ο Ρουγάν Γάλλους, ο Κατακάζης Ρούσους, και δεν αφήσετε κανέναν Έλληνα – πήρε ο καθείς σας το μερίδιόν του και μας καταντήσετε μπαλαρίνες σας και μας λέτε ανάξιους της λευτεριάς μας. Τέτοια ηθική είχετε και προκοπή, τέτοιους καταντήσατε κι εμάς τους δυστυχείς» . 

Για να μη γίνει, λοιπόν, η Κύπρος μια παλιοψάθα της Τουρκίας και των ξένων συμφερόντων (όπως έγραφε σε άλλη επιστολή του ο στρατηγός Μακρυγιάννης για την Ελλάδα), λαός και ηγεσία να συνεργαστούν, να μονοιάσουν και μαζί ενωμένοι να αγωνιστούν για μια Κύπρο λεύτερη, κυρίαρχη κοινή πατρίδα Ε/ κ, Τ/κ, Μαρωνιτών, Αρμεναίων και Λατίνων χωρίς στρατούς και στρατιωτικές βάσεις. 

Να βρει επιτέλους και ο κυπριακός λαός αναπαμόν. 

Υ.Γ. Αντί να διαμαρτύρεται ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ για τη διαρροή της πληροφορίας ότι είχε κρυφή συνάντηση με τον τουρκόφιλο Έσπεν Μπαρθ Έιντε σε διαμέρισμα της Λευκωσίας, καλύτερα να ενημερώσει τον λαό τι είπαν μεταξύ τους. Ή, τουλάχιστον, να ενημερώσει τα μέλη του κόμματος ποια ήταν αυτή η μεγάλη ανάγκη για την κρυφή συνάντηση. 

ΠΗΓΗ:http://www.sigmalive.com/simerini/politics/447627/na-synergastoun-i-na-paraitithoun