Οι Αυτόχειρες «Μοναχοφάηδες»

Print Friendly, PDF & Email

31 Μάρτιος 2019, 18:00

Σημερινή

Θα αποδειχθεί μοιραία η νέα φραστική δήλωση του Κατευνασμού, εκ μέρους του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδος. Δεν πρέπει να είμαστε «Μοναχοφάηδες», είναι η νέα διατύπωση της άγονης, απαράδεκτης, καταστροφικής πολιτικής έναντι της εντεινόμενης επεκτακτικής τουρκικής βουλιμίας. Να μην είναι δηλαδή οι Έλληνες «μοναχοφάηδες», να τρώνε οι Τούρκοι από τα εδάφη και από τις θάλασσές μας! Εμείς να μην τρώμε από τα τούρκικα εδάφη και τις τούρκικες θάλασσες. Ούτε αποτρέπουμε ΤΟ ΦΑΓΩΜΑ μας… Αυτή είναι η πολιτική του Φόβου. Η μοιραία υποταγή στις τουρκικές αξιώσεις, όπως κλιμακώνεται, όχι μόνο εσχάτως, από τους Υπουργούς Εξωτερικών της Μητέρας Ελλάδος.

Αυτή η πολιτική δεν φέρνει την Τουρκία σε ανταπόκριση και… σύνεση. Δεν κατευνάζεται η επεκτατική στρατηγική της. Δεν αμβλύνονται οι εκρηκτικές καθημερινές επιθέσεις της κατά του Αιγαίου και της Κύπρου. Αυτή η πολιτική, είναι πολιτική όχι παραγωγής ειρηνικών αποτελεσμάτων. Δεν οδηγεί σε ειρηνικές εξελίξεις. Κατ’ ευθείαν οδηγεί στην ενίσχυση της τουρκικής επιθετικότητας. Επειδή ακριβώς προδίδει αδυναμία. Επειδή εκδηλώνει εθνικοπολιτικά τάση αυτοχειριασμού! Αυτόχειρες είναι, όχι «Μοναχοφάηδες» οι Έλληνες ηγέτες. Τέτοιοι «μοναχοφάηδες» έχει αποδειχθεί ότι είναι μόνο οι Τούρκοι.

Αυτή η αυτοκτονική τάση βαπτίζεται «ρεαλισμός». Βαπτίζεται «ειρηνική» αντιμετώπιση των εθνικοπολιτικών προβλημάτων κατά της Ελλαδικής Κυριαρχίας. Οι Αυτόχειρες βαπτίζονται «προοδευτικοί» πολιτικοί. Αυτοί χαρακτηρίζονται ρωμαλέοι εκφραστές νέας εποχής και νέας τεχνοτροπίας επίλυσης Εθνικών Προβλημάτων. Είναι όμως ουσιαστικά οι κήρυκες της παράδοσης και της υποχώρησης. Της ταπείνωσης και της ντροπής, χάριν του βολέματος της ανενόχλητης και ήρεμης εξουσίας.

Οι εκάστοτε Υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδος και ο εκάστοτε Πρωθυπουργός δεν νομιμοποιούνται να έχουν άλλες αυταπάτες. Πρέπει να μελετήσουν και να μάθουν από τα λάθη των προκατόχων τους. Πώς και γιατί έγιναν οι Εθνικές Καταστροφές. Το 1974 η Μητέρα Ελλάς μάς κατέστρεψε με το Πραξικόπημα και δεν μας προστάτευσε με την… απαγορευτική «απόσταση» του Εθνάρχη Καραμανλή.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν είναι εξουσιοδοτημένος από τον Κυπριακό Ελληνισμό να αναθέτει είτε στον εκάστοτε Πρωθυπουργό είτε στον εκάστοτε Υπουργό της Ελλάδος πρωτοβουλίες για το Κυπριακό ερήμην του Λαού. Ο Πρόεδρος, ήδη, είναι υπόλογος. Πρέπει να ενημερώσει τον Κυπριακό Λαό τι συζήτησαν και τι συζητούν για το Κυπριακό ο Τσίπρας με τον Ερντογάν και τι ο Κατρούγκαλος με τον Τσαβούσογλου, στην Άγκυρα και στη Λαττάκεια. Η σιωπή του είναι πολλαπλώς περίεργη… αν όχι ύποπτη.

ΠΗΓΗ:http://www.sigmalive.com/simerini/columns/thesi/561154/oi-aftoxeires-monaxofaides