Οι “ΚΡΟΤΑΛΙΕΣ” της 4ης Ταξιαρχίας Πεζικού/ Εθνικής Φρουράς Εφορμούν… (Βίντεο)

Print Friendly, PDF & Email

Ονήσιλος

19 Οκτ 2016

Όπως μας πληροφορούν από την Μεγαλόνησο, μεγάλη Τακτική άσκηση μετά στρατευμάτων πραγματοποίησε την βδομάδα που μας πέρασε η 4η Ταξιαρχία Πεζικού.

Η άσκηση αποτελεί συνέχεια των επιχειρησιακών δραστηριοτήτων της Ταξιαρχίας που το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει αυξήσει δραματικά τον ρυθμό τους. 

Στην άσκηση έλαβαν μέρος τεθωρακισμένα και μηχανοκίνητα μέσα, βαρέα όπλα πεζικού τμήματα της Εθνοφυλακής, όλα σε στενή συνεργασία με τα ελικόπτερα ΜΙ-35 και Γκαζέλ, τα οποία και υποστήριξαν με πυρά την ενέργεια των χερσαίων τμημάτων.

Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε ο στενός συντονισμός των ασκούμενων τμημάτων,  η ακρίβεια των πυρών και η αποτελεσματικότητα των τμημάτων εθνοφυλακής τα οποία κατάδειξαν την αξία τους στο θεσμό της παλαϊκής άμυνας.

Η κατάλληλη χρησιμοποίηση των ελαφρών τεθωρακισμένων Κάσκαβελ ΕΕ-9, κατέδειξε το πόσο αποτελεσματικά μπορεί να γίνουν εφόσον τους ανατεθούν κατάλληλες ως προς τις δυνατότητες τους αποστολές, γεγονός που προβλημάτισε περαιτέρω για την ανάγκη εκσυγχρονισμού αυτών.

Παρά τις οποιεσδήποτε δυσχέρειες έχει η Εθνική Φρουρά, διαπιστώνεται ακόμη μια φορά ότι η πίστη και το αγωνιστικό φρόνημα κάτω από εμπνευσμένες και διορατικές ηγεσίες, δημιουργούν τις απαραίτητες συνθήκες αύξησης της επιχειρησιακής ικανότητας και συντήρησης των ηθικών δυνάμεων, με ότι μέσα και αν έχουν στη διάθεση τους.

Αυτό από μόνο του δεν αρκεί εάν δεν υπάρχει έμπρακτα η απαιτούμενη πολιτική βούληση για αναβάθμιση της ισχύος του κράτους. 

Η αναγκαιότητα άμεσης και ουσιαστικής αναβάθμισης της Εθνικής Φρουράς πρέπει να περάσει από τα εύηχα λόγια στη πράξη και αυτό αποτελεί αποκλειστική ευθύνη της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.